Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 14:48:42

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Θ. Πάγκαλος: Καταργούνται 70.000 θέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις
Θ. Πάγκαλος: Καταργούνται 70.000 θέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις
Πηγή: Express.gr
 ΓIA κατάργηση 70.000 θέσεων εργασίας στις δημόσιες επιχειρήσεις και όχι στη δημόσια διοίκηση έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στον ελβετικό Tύπο.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, ο κ. Θ. Πάγκαλος επισήμανε πως η ύφεση της ελληνικής οικονομίας είναι βαθύτερη από ό,τι είχε προβλεφθεί και για αυτό τον λόγο υπάρχει υστέρηση εσόδων. Υπάρχουν επίσης, όπως τόνισε πολιτικά εμπόδια στον τερματισμό των πελατειακών σχέσεων, που έχουν φουσκώσει το προσωπικό του δημόσιου τομέα, τη βασική αιτία του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφερόμενος στους αυτοαπασχολούμενους, είπε: «Kατ'Α αρχάς και αυτοί ζουν από το κράτος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πελάτες τους και επιπλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος. Π.χ., οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο. Eτσι όλοι συμμετέχουν στην απώλεια εσόδων. Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα. Το ερώτημα που θέτω στους Eλληνες είναι “ζητάς πάντα την απόδειξη από τον υδραυλικό;”. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις των αγανακτισμένων ότι η κυβέρνηση ξεπουλά επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όταν η χρηματιστηριακή αξία είναι πολύ χαμηλή, ο κ. Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι «δεν είναι η καλύτερη στιγμή. Η χρηματιστηριακή τιμή της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, που διαχειρίζεται τον ηλεκτρισμό, είναι στο δέκατο της αξίας της ακίνητης περιουσίας της. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Για άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, που χρειάζονται εκσυγχρονισμό, αν χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για επενδύσεις και αναθέρμανση της οικονομίας, θα είναι προς το δημόσιο συμφέρον».

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε αντίθετος με τη συγκεκριμένη εξαίρεση. «Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ'Α αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου