Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 22:24:55

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Αγώνας δρόμου για να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων της... εφεδρείας
Αγώνας δρόμου για να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων της... εφεδρείας
Πηγή: Express.gr
ΣE επαφές με τις διοικήσεις των 151 φορέων βρίσκεται το Yπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καθορίσει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που θα περάσουν σε εργασιακή εφεδρεία.

Στόχος είναι την επόμενη εβδομάδα που θα έρθει η τρόικα να γνωστοποιηθεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που θα τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρεία για ένα χρόνο με το 60% του βασικού μισθού.
Η εφεδρεία, με βάση την εγκύκλιο που εξέδωσε η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ, αφορά μόνο τους υπαλλήλους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε δημόσιες επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό την άμεση εποπτεία του Δημοσίου, διευκρίνισε ο γ.γ. του Yπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.

Πάντως η πολιτική ηγεσία του Yπουργείου Οικονομικών εκφράζει τις αμφιβολίες της για το εάν θα τηρηθεί η πιεστική προθεσμία της 26ης Σεπτεμβρίου και δεν αποκλείει ακόμα το ενδεχόμενο οι διοικήσεις των φορέων να ζητήσουν παράταση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Yπουργείου Οικονομικών, ως πλεονάζον θα πρέπει σε πρώτη φάση να χαρακτηριστεί το 10% του προσωπικού ανά οργανισμό, από τους 151 της λίστας, με προτεραιότητα τους υπαλλήλους με σύμβαση αορίστου χρόνου που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και είναι υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αν δεν καλυφθεί το ποσοστό 10% ανά οργανισμό με υπαλλήλους που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα καλυφθεί το κενό αυτό με εργαζόμενους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα διοικητικούς, γραμματείς, οι οποίοι θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ και ελάχιστοι από αυτούς θα μεταταχθούν, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν δικαίωμα σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης.

Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να αποσταλούν στο Yπουργείο Οικονομικών από τις διοικήσεις των 151 οργανισμών μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου. Συνολικά, όπως εκτιμάται, στην πρώτη φάση της εργασιακής εφεδρείας θα υπαχθούν περίπου 4.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου, καθώς ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων στους 160 οργανισμούς και δημόσιες επιχειρήσεις είναι περίπου 40.000.

Ταυτοχρόνως με την πρώτη φάση της εφεδρείας θα εφαρμοστεί η δεύτερη φάση αξιολόγησης που θα αφορά τους οργανισμούς που έχουν πάνω από 100 εργαζομένους και οι οποίοι θα μπουν σε διαδικασία αξιολόγησης με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Η όλη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο σε δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε να εντοπιστεί τυχόν νέο πλεονάζον προσωπικό στους οργανισμούς αυτούς.


Χάρης Καστανίδης: «Ομαλός τρόπος
μείωσης του δυναμικού του Δημοσίου»

Η εργασιακή εφεδρεία, επιδιώκει με ομαλό τρόπο τη μείωση του δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, χωρίς να βρεθούν ξαφνικά στον δρόμο πολλοί άνθρωποι και «δεν οδηγεί οπωσδήποτε στην απόλυση» τόνισε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υπουργός Εσωτερικών. O κ. X. Καστανίδης ανέφερε επίσης ότι ένα από τα μέτρα εξυγίανσης των δήμων είναι να μειωθεί το προσωπικό που τους επιβαρύνει και σημείωσε ότι είναι απόλυτα λογική η λύση να μετατεθεί το πλεονάζον προσωπικό από υπερχρεωμένους δήμους σε δήμους που έχουν ανάγκη. Αυτό που χρειαζόμαστε στους ΟΤΑ είναι να έχουμε μετατάξεις στο πλαίσιο της εξυγίανσης των υπερχρεωμένων, κυρίως, δήμων. Ο κ. Καστανίδης διευκρίνισε ότι ο κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε χθες ότι όσοι εργαζόμενοι δεν δεχθούν τις μετατάξεις, τότε θα εφαρμοστεί η εφεδρεία.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου