Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 06:46:16

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Π. Κουκουλόπουλος: Το πλεονάζον προσωπικό αφορά 10-15 Δήμους
Π. Κουκουλόπουλος: Το πλεονάζον προσωπικό αφορά 10-15 Δήμους
Πηγή: Express.gr

«Η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη πολιτική για όλους τους Δήμους της χώρας. Οι Δήμοι πρέπει να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και σε αυτή τη διαδικασία φροντίζουμε να μην υπερχρεωθεί κανένας Δήμος», είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σήμερα στο υπουργείο.

    Σε ό,τι αφορά το πλεονάζον προσωπικό που υπάρχει σε 10-15 Δήμους, ο κ. Κουκουλόπουλος επανέλαβε ότι εκεί θα ξεκινήσει η διαδικασία μετατάξεων.

    «Η εφεδρεία είναι μια διαδικασία που έπεται αν δεν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια. Πιστεύω ότι θα ευοδωθεί», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

    Σε ό,τι αφορά τις μετατάξεις ο κ. Κουκουλόπουλος είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

    «Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα με τη μία πρόσληψη στις 10 αποχωρήσεις εργαζομένων, συμφώνα με τη νομοθεσία και αυτά που έχει ψηφίσει η Βουλή. Ωστόσο, εμείς θεωρούμε την Αυτοδιοίκηση, τους Δήμους και τα λοιπά νομικά πρόσωπα, ως ένα ενιαίο σύστημα αυτοτελούς γενικής κυβέρνησης και πιστεύω ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αυτή είναι η σκέψη μας και η απόφαση μας, γι'Α αυτό ακριβώς και μιλάμε. Μίλησα και χθες, μιλάω και σήμερα για μετατάξεις».

    Σχετικά με το ποιοι δήμοι βρίσκονται στο "κόκκινο", ο κ. Κουκουλόπουλος είπε ότι η συνολική εικόνα θα προκύψει με την ολοκλήρωση της απογραφής, στο τέλος Σεπτεμβρίου και σημείωσε: «Δεν έχει σημασία μόνο τί χρωστάει ένας Δήμος, αλλά και αν είναι ελλειμματικός ή πλεονασματικός πρωτογενώς. Γι αυτό πρέπει να έχουμε τα στοιχεία για όλα τα νομικά πρόσωπα και να δούμε αν είναι διαχειρίσιμο το σύνολο του βάρους που κουβαλάει ο κάθε Δήμος».

    «Αυτή τη στιγμή πάντως οι Δήμοι που φαίνεται να έχουν ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα και θα χρειαστεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης είναι λιγότεροι από 15. Δεν ξέρω αν αλλάξει αυτό στους αριθμούς με τις επιχειρήσεις και τα νομικά τους πρόσωπα. Αυτό θα το ξέρουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου» τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος.

   


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου