Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 23:22:06

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Ετοιμο το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την εργασιακή εφεδρεία
Ετοιμο το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την εργασιακή εφεδρεία
Πηγή: Express.gr

Μετά τη θέσπιση της εργασιακής εφεδρείας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την επέκτασή της στους υπερχρεωμένους δήμους, η κυβέρνηση, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και στη βαθμιαία σύμπτυξη του στενού δημόσιου τομέα.

    Ήδη, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, για την εργασιακή εφεδρεία,αλλά και το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, είναι έτοιμο και έχει σταλεί στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, για την τελική επεξεργασία του και κυρίως την οικονομική του διάσταση, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Το σχέδιο περιλαμβάνει καταργήσεις ή συγχωνεύσεις οργανισμών και ΝΠΔΔ, που εποπτεύονται από το κράτος, καταργήσεις ειδικών γραμματειών και αναμόρφωση των 1.000 διευθύνσεων και χιλιάδων τμημάτων όλων των υπουργείων, στοχεύοντας αφενός στον περιορισμό των κρατικών δαπανών, αλλά και στην ορθολογική αξιοποίηση των υπαλλήλων, αποφεύγοντας επικαλύψεις αρμοδιοτήτων και τη γραφειοκρατία, όπως προανήγγειλε και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας.

    Οι υπάλληλοι, που υπηρετούν στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς, θα μεταταχθούν υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου ή θα τεθούν υπό καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, στην περίπτωση που εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και προγράμματα εθελούσιας εξόδου ή μειωμένης εργασίας με αντίστοιχη μείωση του μισθού.

    Στο μεταξύ, εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα και τις ρυθμίσεις για το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο,. Με το νέο βαθμολόγιο θα υπάρξουν ακόμη δύο σημαντικές αλλαγές. Η πρώτη αφορά στην κινητικότητα για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου και όχι μόνο τους διευθυντές που ισχύει σήμερα, καθώς θα μπορούν να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες, κάνοντας πράξη τον «κρατικό υπάλληλο». Η δεύτερη έχει σχέση με τη δραστική μείωση των διευθυντικών στελεχών του δημοσίου.

    Παράλληλα, θα αλλάξει και το σημερινό σύστημα μισθολογικής προαγωγής των δημοσίων υπαλλήλων, που γινόταν αυτομάτως με τα χρόνια προϋπηρεσίας, καθώς με το νέο βαθμολόγιο, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αξιολογούνται κάθε τριετία, με αντικειμενικά κριτήρια και υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, προκειμένου να αποκτήσουν το νέο τους βαθμό και να αλλάξουν μισθολογικό κλιμάκιο.

    Τέλος, σημειώνεται ότι στο νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου, προβλέπεται το πριμ παραγωγικότητας, του οποίου το ύψος και ο τρόπος διαμόρφωσης ακόμη είναι άγνωστο.

   


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου