Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 13:50:26

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Εργασιακή εφεδρεία και στους ΟΤΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση
Εργασιακή εφεδρεία και στους ΟΤΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση
Πηγή: Express.gr
Επέκταση της εργασιακής εφεδρείας και στους ΟΤΑ, στο πλαίσιο εξυγίανσης των δήμων, σχεδιάζει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση. Οπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση φθάνουν τις 100.000. Σε πρώτη φάση στο καθεστώς θα υπαχθεί ένας μικρός αριθμών δήμων - περί τους 15 με 20 - που βρίσκονται κυρίως στην Αττική (Πειραιάς, Φυλή, Μενίδι) και οι οποίοι διαπιστωμένα έχουν υπεράριθμο προσωπικό. Το μέτρο όταν εφαρμοστεί θα αφορά περίπου 2.000 εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενεργοποιεί το πρόγραμμα εξυγίανσης επιδιώκοντας έως το τέλος του χρόνου όλοι οι ΟΤΑ να έχουν ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς τους, κάνοντας χρήση και δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στα όρια των δυνατοτήτων τους. Οσοι όμως δεν έχουν τη δυνατότητα ισοσκελισμού θα υπαχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης. Αρχικώς το υπουργείο θα ζητήσει οι πλεονάζοντες υπάλληλοι να μεταταγούν υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες. Ομως, όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, «αν κάποιοι υπάλληλοι δεν δεχθούν θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση».

Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπε ενδεικτικά ότι «αν το Μενίδι και ο Πειραιάς δεν βρεθούν με 200 και 100 υπαλλήλους λιγότερους δεν βγαίνουν με κανένα πρόγραμμα εξυγίανσης. Θα κινήσουμε γρήγορα αυτή τη διαδικασία μόλις πάρουμε το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών».
Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ο αριθμός των δήμων που θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ενδεχομένως να μεγαλώσει όταν ολοκληρωθεί η απογραφή και των υπόλοιπων νομικών τους προσώπων, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι δήμοι που θα έχουν υπεράριθμους θα υποχρεούνται να καταθέσουν πρόταση για την οριστική λύση του προβλήματος με το πλεονάζον προσωπικό.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ακόμη κι αν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας στους ΟΤΑ «δεν αποκλείεται να υπάρξουν απευθείας απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου». Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Κουκουλόπουλος σε άλλες δηλώσεις του στον Real FM χαρακτήρισε σφάλμα της κυβέρνησης το γεγονός ότι «δεν προχωρήσαμε γρήγορα στις διαρθρωτικές αλλαγές, γι' αυτό και τρέχουμε τώρα με χίλια, σε κρίσιμα θέματα, όπως είναι η εργασιακή εφεδρεία».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου