Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 01:56:21

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Επανεξετάζεται το καθεστώς παροχής κινήτρων στους δημοσίους υπαλλήλους των παραμεθόριων και ακριτικών περιοχών
Επανεξετάζεται το καθεστώς παροχής κινήτρων στους δημοσίους υπαλλήλους των παραμεθόριων και ακριτικών περιοχών
Πηγή: Express.gr
  Επανεξετάζεται το καθεστώς προσλήψεων και μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων στις παραμεθόριες περιοχές, όπως και το καθεστώς παροχής οικονομικών ή άλλων κινήτρων.

    Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνου Ρόβλια, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη, το υπουργείο μελετά ήδη το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας ως προς τα θέματα των προσλήψεων προσωπικού, μεταθέσεων, μετατάξεων, παροχής κανονικής άδειας, οικονομικών ή άλλων κινήτρων σε δημοσίους υπαλλήλους στις παραμεθόριες περιοχές.

    Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημερώνει επίσης ότι στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που έχει παραδοθεί στο υπουργείο περιλαμβάνεται και «η καταγραφή των μετατάξεων ή μεταφορών που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς και οι υπηρεσίες που έγιναν αποδέκτες αυτών» και διατυπώνεται «πρόταση για τον ορθολογικότερο επαναπροσδιορισμό των παραμεθόριων περιοχών, ως προς τα θέματα που αφορούν παραμονή και προσέλκυση υπαλλήλων». Στόχος του υπουργείου, όπως τονίζει ο κ. Ρόβλιας, είναι «η βελτίωση της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών στις παραμεθόριες περιοχές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

    Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μουσουρούλης είχε καλέσει το υπουργείο να ενημερώσει αν έχουν εκλείψει οι λόγοι παροχής κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή υπαλλήλων στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές και αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει πλήρως τα κίνητρα αυτά. Ο βουλευτής της ΝΔ είχε επισημάνει πως «πολλά από τα κίνητρα για την υπηρεσία σε παραμεθόριες περιοχές αν δεν έχουν ήδη καταργηθεί τελούν ήδη υπό περιορισμό», επικαλούμενος τη μείωση κατά 20% του επιδόματος παραμεθορίου, από τα 120 ευρώ στα 96 ευρώ, και την κατάργηση της έκπτωσης ενοικίου ύψους 300 ευρώ μηνιαίως από το φορολογητέο εισόδημα που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα με την αιτιολογία της οικονομικής κρίσης.

    Ο κ. Μουσουρούλης καλούσε επιπλέον το υπουργείο να τον ενημερώσει πώς αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο θέμα σε σχέση με το επικείμενο ενιαίο μισθολόγιο. Όπως, όμως, σπεύδει να επισημάνει ο υφυπουργός, δεν είναι δυνατό να δοθεί απάντηση προς το παρόν γιατί το υπό κατάρτιση ενιαίο μισθολόγιο για τις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου