Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 16:19:47

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Οι 151 δημόσιοι οργανισμοί που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία
Οι 151 δημόσιοι οργανισμοί που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία
Πηγή: Express.gr
ΛIΣTA προσωπικού το οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ζητάει να έχει η κυβέρνηση μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2011 από 151 οργανισμούς του Δημοσίου. Οι υπάλληλοι που θα προταθούν θα πρέπει να αποτελούν τουλάχιστον το 10% του προσωπικού του οργανισμού, ενώ όσοι δεν μπουν σε εφεδρεία θα αξιολογηθούν άμεσα από εξωτερικούς συμβούλους. (Δείτε ποιοί είναι οι 151 φορείς του Δημοσίου  που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία το 2011, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου).

Τα κριτήρια με βάση τα οποία οι εργαζόμενοι θα επιλεγούν για την εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με την εγκύκλιο, είναι: α) να έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, β) να έχουν φθάσει σε συντάξιμη ηλικία και, γ) να διαθέτουν χαμηλά τυπικά προσόντα και να είναι εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων, σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κ.ο.κ.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους 151 φορείς απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους, το σύνολο όσων δεν επιλεγούν για εργασιακή εφεδρεία τίθεται σε διαδικασία αξιολόγησης με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έναν μήνα από σήμερα. Η αξιολόγηση, δε, θα διαρκέσει μόλις έναν μήνα, καθώς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.

Την εγκύκλιο με την οποία  ενεργοποιείται το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, απέστειλε ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριακός, στις 151 ΔΕΚΟ.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΘΕΜΑ: Πλεονάζον προσωπικό και εργασιακή εφεδρεία.

Οι δημοσιονομικές εξελίξεις απαιτούν την άμεση ενεργοποίηση και εφαρμογή της διάταξης της παραγράφου 7 του άρθρου 37 του ν. 3986 περί εργασιακής εφεδρείας. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να προβείτε ταχύτατα σε μια κατ'Α αρχήν εκτίμηση πλεονάζοντος προσωπικού του φορέα σας που θα μπορούσε να τεθεί σε καθεστώς εργασιακής
εφεδρείας.

H αναζήτηση του πλεονάζοντος προσωπικού θα πρέπει να γίνει κατ'Α αρχήν μεταξύ όσων έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φθάσει σε συντάξιμη ηλικία και  έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα (κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ). Πέραν αυτών τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να αναζητηθεί κατά προτεραιότητα μεταξύ εργαζομένων γενικών διοικητικών καθηκόντων, εργαζομένων σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής
υποστήριξης κοκ. Έως 26/9/2011 θα πρέπει να υποβληθούν στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του Υπουργείου Οικονομικών οι κατά τα ανωτέρω προτάσεις σας, οι οποίες κατά κανόνα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10% του συνόλου των εργαζομένων του φορέα σας.

Σε δεύτερη φάση, εάν ο φορέας σας απασχολεί περισσότερους των 100 εργαζομένων, το σύνολο των υπολοίπων εργαζομένων τίθεται σε διαδικασία αξιολόγησης με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων που θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός από τη λήψη της παρούσης και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός 2 μηνών το πολύ.

Η αξιολόγηση διερευνά την ύπαρξη πλεονάζοντος προσωπικού με βάση τα διεθνώς ισχύοντα και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του φορέα. Η αξιολόγηση οδηγεί στην διαπίστωση τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού που θα ενταχθεί συμπληρωματικά προς τα προηγούμενα στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Ο Ειδικός Γραμματέας
Γιώργος Κυριακός

icon Εγκύκλιος: Οι 151 Φορείς του Δημοσίου που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία 2011 (124.57 KB) 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου