Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 18:10:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow ΠΟΜΙΔΑ: "Ωμή φορολογική βία, χωρίς προηγούμενο ο ΕΝΦΙΑ"
ΠΟΜΙΔΑ: "Ωμή φορολογική βία, χωρίς προηγούμενο ο ΕΝΦΙΑ"
Πηγή: Express.gr
 "Με τις ρυθμίσεις στις οποίες επιμένει το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση για τον δήθεν «Ενιαίο» Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, χιλιάδες ιδιοκτήτες ιδίως απρόσοδων ακινήτων κινδυνεύουν, μετά τα εισοδήματά τους, να χάσουν και την ίδια την περιουσία τους" αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). "Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, τα οποία συνιστούν ωμή φορολογική βία, χωρίς προηγούμενο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων" συμπληρώνει.

"Ακόμη και για το λεγόμενο «χαράτσι» που επιβλήθηκε το 2011 σε έκτακτες συνθήκες μέσω των λογαριασμών ρεύματος, υπήρξε πρόνοια να απαλλαγούν τα κενά και μη χρησιμοποιούμενα ακίνητα, που δεν απέφεραν κανένα έσοδο στους ιδιοκτήτες τους" σημειώνει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων και προσθέτει:

"Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις η δημοσιονομική θέση της χώρας σήμερα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τρία χρόνια πριν, ωστόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων που σήκωσαν στις πλάτες τους το μεγαλύτερο βάρος αυτής της βελτίωσης, αντί να ελαφρυνθούν επιβαρύνονται".

"Και μάλιστα επιβαρύνονται περισσότερο εκείνοι που αντικειμενικά έχουν τη μεγαλύτερη δυσκολία (στις περισσότερες περιπτώσεις αδυναμία), να πληρώσουν το φόρο: οι ιδιοκτήτες των κενών, απρόσοδων ακινήτων, αλλά και των οικοπέδων, που ανήκουν πλέον στα αζήτητα, οι οποίοι έμειναν χωρίς εισόδημα λόγω της κρίσης και κινδυνεύουν όχι μόνο να μείνουν χωρίς περιουσία λόγω του ΕΝΦΙΑ και των πλειστηριασμών που θα ακολουθήσουν, αλλά και με ποινικές διώξεις, και με παραπομπές για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος"..." σημειώνει η Ομοσπονδία.

"Είναι προφανές ότι οι αόριστες υποσχέσεις του υπουργείου Οικονομικών για διορθωτικές παρεμβάσεις και περισσότερες δόσεις δεν αποτελούν κανενός είδους απάντηση στα προβλήματα που δημιούργησαν οι εμπνευστές του διπλού ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων. Η κυβέρνηση οφείλει να καταργήσει άμεσα το "συμπληρωματικό" φόρο που ακόμη και υπερδιπλασιάζει την επιβάρυνση, ή να καθιερώσει τον προσωρινό συντελεστή 0,50 στα κενά ακίνητα", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Διαφορετικά στη φορολογική ιστορία της χώρας θα μείνουν σίγουρα δακτυλοδεικτούμενοι εκείνοι που θεωρούν πως έχουν ίση φοροδοτική ικανότητα οι ιδιοκτήτες με - έστω και μειωμένα – εισοδήματα και εκείνοι που δεν έχουν κανένα εισόδημα", καταλήγει.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου