Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:03:55

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow Απώλειες 1 δισ. ευρώ από παράνομες ενοικιάσεις κατοικιών στην Ελλάδα
Απώλειες 1 δισ. ευρώ από παράνομες ενοικιάσεις κατοικιών στην Ελλάδα
Πηγή: Express.gr
Ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ οι απώλειες στα κρατικά έσοδα από τις παράνομες ενοικιάσεις κατοικιών στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Τσακίρης, με αφορμή την 67η γενική συνέλευση της πανευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ξενοδοχείων και εστιατορίων (Hotrec) που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Πάντως, ο κ. Τσακίρης εκτίμησε ότι με τον πρόσφατο νόμο που θέσπισε το υπουργείο Τουρισμού και προβλέπει μεταξύ άλλων πρόστιμο 50.000 ευρώ σε όποιον ενοικιάζει παράνομα, διαμέρισμα, εξοχική κατοικία κλπ, θα μπει τάξη στην ανομία που επικρατεί. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ξενοδόχων, οι παράνομες κατοικίες ξεπερνούν τις 50.000, συνολικά, στερώντας έτσι πόρους από την τοπική κοινωνία.

Για το ίδιο ζήτημα ο πρόεδρος της Hotrec, Κεντ Νίστρομ, έκανε λόγο για πανευρωπαϊκό πρόβλημα που εντάθηκε με την εξάπλωση του διαδικτύου. Η σημαντικότητα του θέματος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, όπως αναφέρθηκε, στην ατζέντα της συνέλευσης εισέρχεται το θέμα των μη αδειοδοτημένων καταλυμάτων. Στη συνέλευση, οι εργασίες της οποίας θα λήξουν αύριο, θα τεθούν τα θέματα της πνευματικής ιδιοκτησίας, τα θέματα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα προβλήματα που προκαλεί η αναθεώρηση της οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια και ο τομέας της προσβασιμότητας.

Κύριο θέμα θα αποτελέσει, ωστόσο, η περαιτέρω εφαρμογή του συστήματος κατάταξης και αξιολόγησης που έχει αναπτύξει η Hotel Stars Union, το οποίο ήδη εφαρμόζεται και πιστοποιείται σε ξενοδοχεία σε 16 ευρωπαϊκές χώρες. Ζητήματα που χρήζουν παρεμβάσεις και λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο εντοπίζονται στα εξής:

- Στην ευχερέστερη πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότης για τις επιχειρήσεις και ειδικά για τις μικρομεσαίες του κλάδου.

- Στη μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, συνολικά.

- Στη συρρίκνωση της γραφειοκρατίας.

- Στην αντιμετώπιση των μονοπωλιακών καταστάσεων και καταχρηστικών συμπεριφορών στον τομέα του διεθνούς ηλεκτρονικού εμπορίου.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου