Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:45:20

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow Τα αγροτεμάχια των κατ’ επάγγελμα αγροτών θα εξαιρεθούν από τον ενιαίο φόρο ακινήτων
Τα αγροτεμάχια των κατ'Α επάγγελμα αγροτών θα εξαιρεθούν από τον ενιαίο φόρο ακινήτων
Πηγή: Express.gr
 ΝΕΑ ανατροπή στα δεδομένα του ενιαίου φόρου ακινήτων δημιουργεί η συμφωνία της διακομματικής επιτροπής να μη φορολογηθούν τα αγροτεμάχια των κατ'Α επάγγελμα αγροτών. Η απόφαση αυτή θα επιβαρύνει ανάλογα τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες.
Οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων που μετέχουν στην επιτροπή συμφώνησαν τελικά στο ότι πρέπει να εξαιρεθεί από τον ενιαίο φόρο η αγροτική γη των κατ'Α επάγγελμα αγροτών, η οποία υπολογίζεται σε περίπου 14 εκατ. στρέμματα, από τα συνολικά 66,5 εκατ. στρέμματα που είναι ήδη καταγεγραμμένα στη βάση ακινήτων του υπουργείου Οικονομικών.
Αυτό σημαίνει όμως ότι θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες για τα υπόλοιπα 52,5 εκατ. στρέμματα, για να εξασφαλιστούν έσοδα τουλάχιστον 3,177 δισ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί στο μνημόνιο.
Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ότι το κενό που θα προκύψει στα κρατικά έσοδα από την εξέλιξη αυτή θα καλυφθεί από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και συγκεκριμένα από αδήλωτα ακίνητα, αυθαίρετα και οικόπεδα εκτός σχεδίου.
Ωστόσο, όπως φαίνεται, το βάρος θα πέσει –για μία ακόμα φορά– στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και αυτό διότι το υπουργείο αδυνατεί αυτή τη στιγμή να εντοπίσει αδήλωτα ακίνητα ακόμα και αυθαίρετα. Τα μέλη της επιτροπή υποστηρίζουν πάντως ότι θα εντοπιστούν όλα τα αδήλωτα ακίνητα μέσω της νέας φόρμα του Ε9 που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι.
Υπό αυτή την έννοια προκύπτει μια "τρύπα" της τάξης των 300-400 εκατομμυρίων ευρώ που ενδέχεται –όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ– να καλυφθεί από τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων των μη κατ' επάγγελμα αγροτών.
Σε μια τέτοια περίπτωση το κάθε στρέμμα θα μπορούσε να φορολογηθεί με τουλάχιστον 20 ευρώ αντί για 10-13 ευρώ που είχε αρχικά υπολογιστεί.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να παρουσιάσουν στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής πλήρεις πίνακες με το τι θα πληρώσουν και ποιοι, με δεδομένη την απαλλαγή των κατ'Α επάγγελμα αγροτών. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να έχουν ληφθεί έως την ερχόμενη Τρίτη. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου