Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:37:47

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow Στο στόχαστρο οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος το 2011 και το 2012
Στο στόχαστρο οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος το 2011 και το 2012
Πηγή: Express.gr
 ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ελέγχους για να εντοπίσει ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων του έτους 2011 και του 2012 θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών. Οι έλεγχοι θα γίνουν μέσω των αριθμών παροχής ρεύματος που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι υποχρεωτικά για όλες τις κατοικίες στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Όπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, πολλοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος εκδίδονται στα ονόματα προηγούμενων ιδιοκτητών ή στα ονόματα ενοικιαστών ή σε ονόματα προσώπων που είναι συγγενείς με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες. Έτσι βεβαιώθηκαν οφειλές από ΕΕΤΗΔΕ σε φορολογουμένους που δεν ήταν οι πραγματικοί υπόχρεοι.
Προκειμένου, λοιπόν, να βρεθούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των ακινήτων οι οποίοι οφείλουν το ΕΕΤΗΔΕ το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να υποχρεώσει όλους τους φορολογουμένους να δηλώσουν στα έντυπα των φετινών φορολογικών δηλώσεων τους αριθμούς παροχής ρεύματος.
Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατό να διασταυρωθούν οι αριθμοί παροχής ρεύματος που έχουν περιληφθεί στον κατάλογο των περιπτώσεων του απλήρωτου ΕΕΤΗΔΕ του 2011, με τους αριθμούς παροχής ρεύματος που θα δηλώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στις φετινές δηλώσεις και να εντοπιστούν αυτοί που πραγματικά οφείλουν το τέλος.
Επίσης, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων:   
- Η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα πληρώσει εφέτος μικρότερο φόρο σε σύγκριση με πέρυσι. Ο λογαριασμός θα είναι ελαφρύτερος φέτος για τους περισσότερους μισθωτούς και συνταξιούχους καθώς:
-  Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2012 θα φορολογηθούν όπως ακριβώς και τα εισοδήματα του 2011. Δηλαδή, με βάση το βασικό αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τη φορολογική κλίμακα με τα 8 φορολογικά κλιμάκια.
- Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης έχει ήδη παρακρατηθεί από τους μισθούς και τις συντάξεις κατά τη διάρκεια του 2012.
Έτσι οι φορολογούμενοι που το 2012 απέκτησαν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθωτές υπηρεσίες, δηλαδή δεν είχαν εισοδήματα από άλλες πηγές (ενοίκια, τόκους καταθέσεων, μερίσματα κ.λπ.) θα πληρώσουν φέτος μικρότερα ποσά φόρου.
Αντίθετα, ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένους φόρους καθώς στο εκκαθαριστικό σημείωμα εκτός από το φόρο που αναλογεί στα εισοδήματά τους θα περιλαμβάνεται και:
- Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των  12.000 ευρώ  με συντελεστές 1%-4%
- Το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται σε 650 ευρώ από 500 ευρώ και 600 ευρώ από 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.
Στις τράπεζες θα πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που εντός του 2012 εισέπραξαν τόκους από καταθέσεις άνω των 250 ευρώ για να λάβουν τη σχετική βεβαίωση. Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, οι τράπεζες θα εκδώσουν βεβαιώσεις τόκων έπειτα από αίτημα του πελάτη τους, αν και γίνεται προσπάθεια να δοθούν από τις τράπεζες τα στοιχεία με τους τόκους του 2012 στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν θα χρειαστεί να το ζητήσουν οι φορολογούμενοι από τις τράπεζες για να το υποβάλουν.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου