Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:40:37

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow Φορολογία 12 ευρώ ανά στρέμμα στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια
Φορολογία 12 ευρώ ανά στρέμμα στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια
Πηγή: Express.gr
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των αγροτεμαχίων, των αγρών, των βοσκοτόπων και των λοιπών εδαφικών εκτάσεων που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως θα γίνει με βάση την επιφάνεια (και με μεσοσταθμική τιμή 12 ευρώ ανά στρέμμα) κι όχι με την αντικειμενική αξία. Ο συνολικός αριθμός των στρεμμάτων που έχουν καταγραφεί φθάνει τα 66,5 εκατομμύρια, ενώ το συνολικό ποσό εσόδων στο οποίο στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών με τη φορολόγηση των εκτάσεων γης εκτός σχεδίου πόλεως είναι τα 800 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σε κάθε στρέμμα γης θα αντιστοιχεί φόρος 12 ευρώ κατά μέσο όρο. Επιπλέον, η κλίμακα του νέου ενιαίου φόρου που θα επιβαρύνει τα κτίσματα και τα εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα είναι πολύ πιθανό, τελικά, να μην έχει αφορολόγητο όριο,

Αυτά έγιναν γνωστά χθες μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τη φορολογία των ακινήτων. Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα επιβληθεί το 2014 στα αγροτεμάχια, τους αγρούς και τις λοιπές εκτάσεις γης που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως.

Η φορολόγηση των ακινήτων αυτών θα γίνει με κλίμακα φορολογικών συντελεστών διαφορετική από αυτήν που θα ισχύσει για τα κτίσματα και τα εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα καθοριστεί ένας βασικός συντελεστής φόρου σε ευρώ ανά στρέμμα, ο οποίος, εν συνεχεία, θα διαφοροποιείται ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εδαφικής έκτασης. Συγκεκριμένα, για κάθε έκταση, τα χαρακτηριστικά που θα λαμβάνονται υπόψη για την κλιμάκωση του φορολογικού συντελεστή θα αφορούν τις εξής περιπτώσεις:

ñ Καλλιεργήσιμη ή μη καλλιεργήσιμη.

ñ Αρδευόμενη ή μη αρδευόμενη.

ñ Παραθαλάσσια ή μη.

ñ Κοντά σε εθνική ή επαρχιακή οδό.

ñ Μονοετής ή πολυετής καλλιέργεια.

ñ Πεδινή, ορεινή ή ημιορεινή ζώνη.

Για τις αγροτικές καλλιεργούμενες εκτάσεις θα ισχύουν σημαντικά μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές και όχι αφορολόγητο όριο στρεμμάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ, που τέθηκαν υπόψη των μετεχόντων στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, οι εκτάσεις που έχουν καταγραφεί φθάνουν τα 66,5 εκατ. στρέμματα

Η φορολόγηση των εκτάσεων γης εκτός σχεδίου, με βάση τις αντικειμενικές αξίες, αποφασίστηκε να ξεκινήσει από το 2015. Για το σκοπό αυτό, οι φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αυτής της κατηγορίας θα κληθούν να δηλώσουν τα ακίνητα αυτά σε ένα ανασχεδιασμένο ηλεκτρονικό έντυπο Ε9, μέσω του οποίου θα υποχρεωθούν να αναγράψουν πολύ περισσότερα περιγραφικά στοιχεία από αυτά που περιλαμβάνει το Ε9 στη σημερινή του μορφή, ώστε να καταστεί δυνατός ο υπολογισμός των αντικειμενικών αξιών τους. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του νέου αναμορφωμένου Ε9 για τις εκτός σχεδίου εδαφικές εκτάσεις θα εκπνεύσει στις 31 Αυγούστου 2013.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ

Εκτάσεις μονοετούς καλλιέργειας (βαμβάκι, σιτάρι, καλαμπόκι κ.λπ.)

25 εκατομμύρια στρέμματα

Ελαιόδεντρα, ελαιόφυτα

9 εκατομμύρια στρέμματα

Εκτάσεις πολυετούς καλλιέργειας (μήλα, πορτοκάλια, ροδάκινα, κεράσια κ.λπ.)

3 εκατομμύρια στρέμματα

Βοσκότοποι

23 εκατομμύρια στρέμματα

Ιδιωτικά δάση

6 εκατομμύρια στρέμματα

Λατομεία

0,15 εκατομμύρια στρέμματα

Λοιπές εκτάσεις

0,45 εκατομμύρια στρέμματα

ΣΥΝΟΛΟ

66,5 εκατομμύρια στρέμματα


 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου