Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:35:21

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow Το 2012 υπεβλήθησαν 3.391 δηλώσεις ΕΦΑ (Ειδικού Φόρου Επί Ακινήτων)
Το 2012 υπεβλήθησαν 3.391 δηλώσεις ΕΦΑ (Ειδικού Φόρου Επί Ακινήτων)
Πηγή: ΑΠΕ  10/01/13-16:20

 Το 2012 υποβλήθηκαν από νομικά πρόσωπα 3.391 δηλώσεις ειδικού φόρου επί ακινήτων (ΕΦΑ), εκ των οποίων όμως φορολογητέες ήταν οι 30 με συνολικό φόρο 8.490.077 ευρώ. Τα παραπάνω γίνονται γνωστά με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου, για τον έλεγχο των off shore εταιρειών και τη βελτίωση του μηχανισμού ελέγχου τους. Μάλιστα, ο βουλευτής επεφύλασσε ιδιαίτερη αναφορά στις off-shore σε Κρανίδι και Κύμη ζητώντας να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών. Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υφυπουργός Οικονομικών, ο τακτικός φορολογικός έλεγχος, ο έλεγχος εισοδήματος και οι ανέλεγκτες χρήσεις των off-shore εταιρειών με έδρα το Κρανίδι και την Κύμη, έχουν πλέον ανατεθεί στο Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών (ΔΕΚ), ενώ «βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία καταγραφής όλων των παρόμοιων εταιρειών ανά την επικράτεια προκειμένου η διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου εισοδήματος και λοιπών φορολογιών των εταιρειών αυτών να ανατεθεί σε μεγάλο ελεγκτικό κέντρο».

Ειδικά για τον ΕΦΑ (Ειδικός Φόρος Ακινήτων), ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνει ότι υποχρέωση υποβολής ειδικού φόρου επί των ακινήτων, ανεξάρτητα αν έχουν και υποχρέωση καταβολής φόρου ή αν απαλλάσσονται, έχουν όλα τα κεφαλαιουχικά νομικά πρόσωπα ημεδαπά και αλλοδαπά που την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους έχουν ακίνητα στην κατοχή τους και σύμφωνα με το καταστατικό τους έχουν ως σκοπό την αγορά, διαχείριση, επένδυση και εκμετάλλευση ακινήτων. Επίσης, υποχρέωση δήλωσης έχουν και όλα τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ημεδαπά και αλλοδαπά) καθώς και τα αλλοδαπά ιδρύματα. Από τα πιο πάνω νομικά πρόσωπα που είναι υπόχρεα σε υποβολή δήλωσης, υπόχρεα σε καταβολή φόρου είναι εκείνα που είτε δεν έχουν οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα (εμπορική, μεταποιητική, βιομηχανική, βιοτεχνική ή παροχής υπηρεσιών με ακαθάριστα έσοδα κατά το οικονομικό έτος μεγαλύτερα από έσοδα τους από ακίνητα (όχι αυτά που ιδιοχρησιμοποιούν) είτε δεν αποκαλύπτουν τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν τις μετοχές, μερίδια ή μερίδες τους με τους κανόνες της δημοσιότητας και ανήκουν στην κατηγορία των εξωχώριων - off shore) εταιρειών.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου