Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:42:46

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow Οι τιμές των ακινήτων το 2013 θα υποχωρήσουν 15% στην Ελλάδα
Οι τιμές των ακινήτων το 2013 θα υποχωρήσουν 15% στην Ελλάδα
Πηγή: Express.gr
ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ προβλέψεις για την αγορά κατοικίας στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης και εντός του 2013 ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, καθώς οι όλο και πιο αρνητικές προοπτικές για την ανάπτυξη αυτών των κρατών, η ανεργία αλλά και η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης πλήττουν την αγορά real estate.
Σύμφωνα με τον οίκο εντός του 2013 οι τιμές ακινήτων θα υποχωρήσουν επιπλέον κατά 15% σε Ελλάδα και Ισπανία, ενώ η πτώση τους σε Ιταλία και Πορτογαλία θα φθάσει στο 13%.

Δυσμενέστερη η εικόνα της Ιρλανδίας, με τον οίκο Fitch να εκτιμά επιπλέον υποχώρηση των τιμών κατά 20%. Μικρότερες διορθώσεις στις τιμές, οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν το 10%, προβλέπει η Fitch για τη Μ. Βρετανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Αντίθετα η γερμανική αγορά κατοικιών αναμένεται ότι θα διατηρηθεί σε θετική τροχιά, καθώς διαθέτει τα ισχυρότερα θεμελιώδη δεδομένα, με τη Fitch μάλιστα να θεωρεί ότι έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να έχει θετική πορεία και πέραν του 2013. 

Ο οίκος αναφέρει, επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι σε αρκετές χώρες τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων έχουν υποχωρήσει, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι καταναλωτές δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά, με δεδομένο ότι οι τράπεζες θέτουν πλέον πολύ σκληρότερους όρους προκειμένου να εγκρίνουν κάποιο νέο δάνειο. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου