Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:26:07

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα
Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα
Πηγή: Express.gr
 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ που αποβλέπουν στη διευκόλυνση ιδιοκτητών αυθαιρέτων να ενταχθούν στις σχετικές ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4014/2011, καθώς και στην ενίσχυση της κινητικότητας κυρίως στους τομείς του τουρισμού, της οικοδομής και των εμπορικών χρήσεων, προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης.

Ειδικότερα, με την εξόφληση του 30% του ειδικού προστίμου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2013 θα επιτρέπεται η σύναψη οποιασδήποτε δικαιοπραξίας ακινήτου (π.χ. μεταβίβαση), η έκδοση ή αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας, η αποπεράτωση ενός αυθαιρέτου, αλλά και η χορήγηση σήματος λειτουργίας σε τουριστικά καταλύματα. Όσοι πολίτες επιλέξουν να καταβάλουν το 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως την 31/1/2013 (σε παλιές και νέες δηλώσεις), θα επωφεληθούν με έκπτωση 10%  στο συνολικό ποσό. Πέρα απ'Α αυτό, θα επιτρέπεται η διενέργεια οιασδήποτε δικαιοπραξίας, όπως για παράδειγμα η μεταβίβαση ενός ακινήτου, καθώς και η έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης, χωρίς να είναι απαραίτητη η εξόφληση του προστίμου.

Επίσης, με την εξόφληση ποσοστού 30% του συνολικού προστίμου που έχει επιβληθεί θα επιτρέπεται η έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας κατά τις ισχύουσες διατάξεις σε δηλούμενο κτίριο ή τμήμα αυτού, όπως και η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης σε αυθαίρετα  που έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου.
Όσον αφορά τα τουριστικά καταλύματα που έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις του άρθρου 24 του ν. 4014/2011, θα μπορούν να λαμβάνουν το ειδικό σήμα λειτουργίας, προσκομίζοντας τη βεβαίωση εξόφλησης ποσοστού 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως την 31/1/2013 από το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ.

Με άλλη διάταξη το υπουργείο θεσμοθετεί τα δικαιολογητικά για τη διαγραφή παλαιών προστίμων. Έτσι, στην παράγραφο 11 του άρθρου 24 του ν.4014/2011, μετά το εδάφιο «Ανείσπρακτα βεβαιωθέντα ποσά προστίμων ανέγερσης και διατήρησης, δυνάμει άλλων διατάξεων, διαγράφονται» προστίθενται εδάφια τα οποία έχουν ως εξής: «Για τη διαγραφή των προστίμων μετά την ολοσχερή εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης αίτηση του ενδιαφερόμενου η οποία συνοδεύεται από: 1) τη βεβαίωση υπαγωγής στις διατάξεις του παρόντος και 2) υπεύθυνη δήλωση ότι τα πρόστιμα, των οποίων ζητείται η διαγραφή, αφορούν το ακίνητο, το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου».

Ακόμα, το ΥΠΕΚΑ δίνει τη δυνατότητα περαίωσης για τους ημιυπαίθριους μέχρι 31 Ιανουαρίου του 2013 με αποπληρωμή του εναπομείναντος ποσού όλων των εντάξεων που έγιναν με το ν. 3843/10 ανεξαρτήτως του ποσού του προστίμου που έχει καταβληθεί έως σήμερα. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου