Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:48:04

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow Ενιαίος φόρος με αφορολόγητο 50.000 ευρώ στα Ακίνητα
Ενιαίος φόρος με αφορολόγητο 50.000 ευρώ στα Ακίνητα
Πηγή: Express.gr
ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ όριο τουλάχιστον 50.000 ευρώ στον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα ισχύσει από το 2013, εισηγείται στους πολιτικούς αρχηγούς η διακομματική επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Παρασκευή υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη. Ο φόρος θα επιβάλλεται στην αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας μετά την αφαίρεση του αφορολόγητου ορίου των 50.000 ευρώ. Οι συντελεστές θα είναι κλιμακωτοί, θα ξεκινούν από το 0,05% και θα καταλήγουν σε ανώτατο συντελεστή της τάξης του 2-2,5 τοις χιλίοις.
 
Με το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων θα εξαιρεθεί από τον νέο φόρο, καθώς για το 50% των ιδιοκτητών ακινήτων η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ, ενώ το 75% των ιδιοκτητών έχει στην κατοχή του ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ.

Με το σύστημα αυτό όμως πέφτει ο πήχης των προσδοκώμενων εσόδων στα 2 δισ. ευρώ και όχι στα 3 δισ. ευρώ, όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης και της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Ιωαννίδης, αντίστοιχα, έθεσαν το θέμα της μειωμένης φορολόγησης για τους ιδιοκτήτες που έχουν παιδιά. Εφόσον αυτό τελικά επιλεγεί, θα κοστίσει σε μειωμένα έσοδα περίπου 130 εκατ. ευρώ.

Αγροτεμάχια. Ο νέος φόρος θα επιβαρύνει όλα τα αγροτεμάχια καθώς και τα οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου, αλλά προτείνεται να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα αγροτεμάχια της Αττικής, τα οποία έχουν πολύ υψηλή αντικειμενική αξία, διευρύνοντας τις επιβαρύνσεις και αποθαρρύνοντας την αγροτική παραγωγή εντός Αττικής. Για αυτό το λόγο εξετάζεται ειδικά για τα αγροτεμάχια της Αττικής να υπάρξουν συντελεστές απομείωσης της αντικειμενικής αξίας.

Επιχειρηματικά ακίνητα. Η προτεινόμενη φορολόγηση είναι ηπιότερη σε σχέση με τα αρχικά σενάρια, καθώς εκτιμήθηκε ότι ένας «βαρύς» φόρος για τις επιχειρήσεις θα λειτουργήσει πρόσθετα επιβαρυντικά για την απασχόληση και την ύφεση.

Εκκλησία. Η επιτροπή εισηγείται τα εμπορικά ακίνητα της Εκκλησίας να υπάγονται στον ενιαίο φόρο ακινήτων, αν και όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η πρόταση θα πρέπει να περάσει και από τη Βουλή.

Toυ Στέλιου Κράλογλου


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου