Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:23:22

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow «Παγώνει» η αύξηση των αντικειμενικών αξιών
«Παγώνει» η αύξηση των αντικειμενικών αξιών
Πηγή: Express.gr
ΣΕ δύο σενάρια για τον νέο ενιαίο φόρο που θα επιβληθεί από το 2013 στα ακίνητα καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες η διακομματική επιτροπή που επεξεργάζεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Οι τελικές αποφάσεις θα τεθούν υπό την έγκριση των πολιτικών αρχηγών.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει αφορολόγητο και η φορολόγηση των ακινήτων να ξεκινάει από το πρώτο ευρώ.
Στο δεύτερο υπάρχει μικρό αφορολόγητο για ακίνητα αντικειμενικής αξίας 50.000 - 100.000 ευρώ.
Και στα δύο σενάρια προβλέπεται φορολόγηση των ακινήτων με 7-9 κλιμάκια. Οι συντελεστές θα ξεκινούν από 0,1% ή 0,15% από το πρώτο ευρώ ή μετά το αφορολόγητο όριο και θα φθάνουν μέχρι 1,5% ή 2%.
Ο ανώτατος συντελεστής θα επιβάλλεται στο τμήμα της ακίνητης περιουσίας που υπερβαίνει τα 3.000.000 ή 5.000.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, ο νέος φόρος στα ακίνητα θα πρέπει να αποδίδει έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ ετησίως, καθώς θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Τα σενάρια του υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν επίσης:

Αντικειμενικές αξίες: Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να μην προχωρήσει στην αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων αλλά να επεκταθεί το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού σε όλη τη χώρα.
Νομικά πρόσωπα: Για τις επιχειρήσεις σχεδιάζεται η φορολόγηση των ακινήτων όχι μόνο με τρεις συντελεστές που ισχύουν σήμερα (0,1%, 0,3% και 0,6%) άλλα με 10 συντελεστές, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου (άλλος για εμπορικά, άλλος για βιομηχανικά κ.λπ.). Όσον αφορά τα ακίνητα της Εκκλησίας, θα διατηρηθεί η απαλλαγή από το φόρο για τους λατρευτικούς χώρους.

Αγρότες:  Στον ενιαίο φόρο ακινήτων θα ενταχθούν και τα αγροτεμάχια ενώ από το φόρο δεν πρόκειται να εξαιρεθούν όλοι οι κατ'Α επάγγελμα αγρότες. Για τους αγρότες εξετάζεται να θεσπιστεί αφορολόγητο όριο που θα συνδέεται με την έκταση και την αξία της καλλιεργούμενης γης. Ωστόσο, η επιβολή φόρου και στα εκτός σχεδίου ακίνητα θα σημάνει νέα ταλαιπωρία για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι θα κληθούν το επόμενο έτος να υποβάλουν το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν ή να διορθώσουν τα στοιχεία για τα εκτός σχεδίου ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους (αγροτεμάχια, οικόπεδα, βοσκότοποι κ.ά.). Και αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για να επιβάλει τον νέο φόρο και στα εκτός σχεδίου ακίνητα.
Οι νέες ρυθμίσεις θα περιληφθούν σε ξεχωριστό φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει επίσης ρυθμίσεις για τη φορολογία στις μεταβιβάσεις ακινήτων, τις κληρονομιές, τις δωρεές και τις γονικές παροχές. 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου