Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:37:02

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow Ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ για το έτος 2010
Ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ για το έτος 2010
Πηγή: Express.gr

ΤΗΝ ερχόμενη Δευτέρα, στις 15 Οκτωβρίου, ξεκινάει η εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τα ειδοποιητήρια θα καταφθάσουν σταδιακά στους φορολογούμενους μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.
 
Ο συγκεκριμένος φόρος επιβάλλεται στην αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας που δηλώθηκε το 2010 από περίπου 30.000 φορολογούμενους. Αρχικά υπολογίζεται ατομικό αφορολόγητο στα 400.000 ευρώ και από αυτό το ποσό και πάνω επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 0,1% Η εκκαθάριση του ΦΑΠ θα γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο, ο φόρος θα πληρωθεί σε μια δόση, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εισπράξει περίπου 420 εκατ. ευρώ.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εκκαθάριση των δηλώσεων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2011. Ο ΦΑΠ του 2011 υπολογίζεται ότι θα επιβληθεί σε περισσότερους από 200.000 ιδιοκτήτες καθώς το αφορολόγητο όριο είναι χαμηλότερο, στις 200.000 ευρώ, ενώ ο συντελεστής αυξάνεται στο 0,2%. Αυτό σημαίνει ότι ενώ για το 2010 ένας φορολογούμενος με αντικειμενική αξία περιουσίας 200.000 ευρώ δεν πλήρωσε φόρο ακινήτων, για το 2011 θα πληρώσει 400 ευρώ. Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισπράξει περίπου 600 εκατ. ευρώ από το ΦΑΠ του 2011.

Μέσα στο προσεχές διάστημα θα καταφθάσει και η δεύτερη από τις πέντε δόσεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που έχει ενσωματωθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.  Το ειδικό τέλος θα πληρώνεται σταδιακά κάθε δίμηνο έως και τον Ιούνιο του 2013 με στόχο να εισπραχθούν  έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι φόροι στα ακίνητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη πηγή εσόδων για το 2013 και τα επόμενα χρόνια καθώς μέσω της επιβολής ενιαίου φόρου ακινήτων, την ένταξη σε αυτόν και των αγροτεμαχίων που δεν καλλιεργούνται και δεν ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με τα σημερινά ήδη υψηλά επίπεδα.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου