Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:05:52

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow Ετεροχρονίζεται για το φθινόπωρο η αποστολή ειδοποιητηρίων πληρωμής ΦΑΠ 2010 και 2011
Ετεροχρονίζεται για το φθινόπωρο η αποστολή ειδοποιητηρίων πληρωμής ΦΑΠ 2010 και 2011
Πηγή: Express.gr

Του Στέλιου Κράλογλου

ΤΟ φθινόπωρο θα αποσταλούν τελικά τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2010 και για το 2011, από τα οποία το Δημόσιο περιμένει να εισπράξει έσοδα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.

Τα σημειώματα για την καταβολή του ΦΑΠ αναμένονταν να ταχυδρομηθούν μέσα στο καλοκαίρι αλλά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων επέλεξε να δώσει επαρκή χρόνο στους φορολογούμενους για να μπουν στην ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet και να κάνουν τις απαραίτητες καταχωρήσεις ή διορθώσεις στο ηλεκτρονικό έντυπο Ε9 στο οποίο καταχωρείται η ακίνητη περιουσία. Έτσι θα αποφευχθούν και πιθανά λάθη στην εκκαθάριση του ΦΑΠ.

Η ΓΓΠΣ προχωρά και σε διαχωρισμό των στοιχείων των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που έχουν δηλωθεί από τους έγγαμους φορολογούμενους, ώστε η εκκαθάριση του ΦΑΠ να γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο και να αποσταλούν δύο εκκαθαριστικά σημειώματα.

Υπολογίζεται ότι εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ έτους 2010 θα σταλούν σε περίπου 170.000 άτομα, ενώ εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ έτους 2011 θα σταλούν σε τουλάχιστον 500.000 άτομα
Τον ΦΑΠ του 2010 θα πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ ενώ ΦΑΠ του 2011 θα επιβληθεί σε ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Έως το τέλος του Ιουνίου η ΓΓΠΣ αναμένεται να ολοκληρώσει εντός του Ιουλίου την αποστολή των τελευταίων 475.000 εκκαθαριστικών σημειωμάτων «ενιαίου τέλους ακινήτων» και «έκτακτης εισφοράς στη μεγάλη ακίνητη περιουσία» για το έτος 2009! Σ'Α αυτή την τελευταία «παρτίδα» περιλαμβάνονται πλέον περίπου 310.000 εκκαθαριστικά σημειώματα με μηδενικά ποσά φόρου και άλλα 165.000 χρεωστικά, από τα οποία προκύπτουν φόροι προς πληρωμή συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ. Τα ποσά θα πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ μέχρι τέλος Αυγούστου. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου