Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:46:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ακίνητα 2016 arrow Η εφορία καλεί 500.000 φορολογουμένους να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων του 2011
Η εφορία καλεί 500.000 φορολογουμένους να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων του 2011
Πηγή: Express.gr

ΜΕ αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις ακινήτων, ενοικίων κ.ά.) απειλούνται 500.000 φορολογούμενοι, που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων.
Στις 30 Απριλίου έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας το τέλος ακινήτων για το 2011. Το χρέος θεωρείται πλέον ληξιπρόθεσμο και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς έδωσε εντολές στους εφοριακούς ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ενημέρωσης των φορολογουμένων και στην περίπτωση που εξακολουθήσουν να μην το πληρώνουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τα ειδικά τμήματα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών των ΔΟΥ.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν κρύβουν ότι ένας από τους πιο αποδοτικούς σε έσοδα φόρους των τελευταίων ετών ήταν το ειδικό τέλος ακινήτων, αφού εισέρευσαν στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 2,2 δισ. ευρώ.
Αν μάλιστα καταφέρουν να εισπράξουν και τα ποσά που αναλογούν στους 500.000 ιδιοκτήτες που «γύρισαν την πλάτη» στη ΔΕΗ και στο υπουργείο Οικονομικών, τότε τα έσοδα από τη συγκεκριμένη φορολογία θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ.

Πέρυσι το τέλος ακινήτων καταβλήθηκε σε δύο δόσεις, μέσω αντίστοιχων λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ φέτος είχε εξαγγελθεί ότι θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις. Όλα δείχνουν ότι οι δόσεις θα είναι λιγότερες στην περίπτωση που τηρηθούν οι απαιτήσεις του μνημονίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα εξακολουθήσει να εισπράττεται το έκτακτο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξετάσει το ενδεχόμενο αποσύνδεσης του τέλους από τους λογαριασμούς, καθώς σύσσωμη η αγορά ενέργειας υποστήριζε ότι μόνο έτσι θα περιοριστούν τα προβλήματα ρευστότητας που απειλούν πολλές εταιρίες.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου